Om oss

Boka ett centralt hotellrum för din nästa vistelse i Stockholm och åt oss tillsammans skapa en helt skräddarsydd stockholmsupplevelse!

Vår närmsta granne är snabbtåget Arlanda Express och Centralstationen, där många möter Stockholm för allra första gången. Med bara tjugo minuter till Arlanda flygplats och ett oslagbart centralt läge kan vi erbjuda dig en perfekt utgångspunkt under ditt Stockholmsbesök.

Det har varit hotell på denna plats i 17 år, och vi var världsunika redan när vi slog upp portarna, med nyheten att vi tillsammans med Ishotellet i Jukkasjärvi öppnade världens första permanenta Isbar. Läs mer om vår händelserika resa och våra namnbyten här!

Vem du än är och vad som än för dig till Stockholm – ditt hotellrum är ditt tillfälliga hem. Vårt hotell, precis som ett hem, är personligt och utstrålar värme och trygghet. Våra 367 hotellrum är rökfria och väl genomtänkta med noga utvalda material, färger och utrustning. Vår restaurang HEARTS är välkomnande och social. Personalen finns här för dig, med kunskap om vår stad och ett äkta engagemang. Stockholm som destination och plats präglar varje rum i hotellet, från fotokonst på väggarna till namnen på konferenslokalerna. Välkommen till Hotel C Stockholm – centralt och fullt av stockholmsupplevelser!

Hotel C Stockholm är en del av Nordic Choice Hotels som erbjuder fler hotell i Stockholm.
Vi ägs och drivs av Nordic Hotels & Resorts AB/AS som är en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group.

 

Med hjärtat i Stockholm

Vi är stockholmsentusiasterna! Du märker det i lobbyn men hela hotellet är inrett med bilder från staden i våra hjärtan. Du hittar oss på den plats vi älskar mest, mitt i smeten, med shopping, museer, sevärdheter och upplevelser i världsklass inom gångavstånd.
Låt oss ta hand om dig och visa dig Stockholm från sin bästa sida!

 

Stockholm Information Desk

När du vill veta vad som är på gång, vad du måste se och vad du bara inte får missa under din vistelse i Stockholm ska du vända dig till vår Information Desk. Här har vi samlat all information du tänkas behöva under besöket i vår stad. Vi hjälper dig med personligt anpassade tips på hur just du ska få en riktigt njutbar upplevelse av vår stad. Kontakta Catharina innan, under eller efter din vistelse, med dina frågor!

 

Vår egen karta

Att utforska staden på egen hand kan vara trevligt, men ibland blir det svårt med navigationen. Då har du god hjälp av vår egen unika karta över Stockholm, där vi lyfter fram de sevärdheter och höjdpunkter som du absolut inte får missa. Kartan får du helt gratis i receptionen eller i vår Information Desk.

 

Personal med lokalkännedom

På ett vanligt hotell kan du ofta få tips av personalen på bra aktiviteter och händelser i staden. Vi är snäppet bättre och erbjuder personal med lokalkännedomsgaranti.
Alla som arbetar på vårt hotell får en grundlig utbildning i Stockholmskunskap och lär sig om stadens historia, busslinjer, promenadstråk, sevärdheter, med mera.
Godaste glassen? Bästa lekplatsen? Hetaste nattklubben? Fråga oss! Vi kan Stockholm, på riktigt.

 

Din Stockholmskompass

Ditt besök i Stockholm blir bättre med lite förberedelser. Här på vår webbplats hittar du massor av information om Stockholm, våra stadsdelar och smultronställen.

 

ICEBAR by ICEHOTEL STOCKHOLM

När du ändå är precis i närheten, missa inte vår unika ICEBAR som finns på hotellet. Ta ett avbrott från sommarvärmen och unna dig en iskall drink i vintrig miljö. Vi håller temperaturen på minus 7 grader året runt.

 

SÄKERHET, CERTIFIKAT OCH MILJÖ

Vi vill ta hand om dig – och vår omgivning.

Vår säkerhetsstandard håller hög internationell klass. Hissen kan endast användas med nyckelkort, och släckningssystem samt personal- och evakueringsrutiner är alltid högprioritet. Vårt miljöarbete är gediget och långsiktigt. Vi minimerar användningen av kemikalier, och de vi måste använda är i största möjliga mån miljömärkta. Du blir aldrig serverad flaskvatten, jätteräkor, varor med dåligt framställd palmolja eller genmodifierade råvaror i restaurangen. Allt organiskt avfall från köket återvinns och blir till biogas. Några av Hotel C Stockholm certifieringar:

  • Certifierade av Safe Hotels Alliance
  • Miljömärkta med Svanen
  • Vi serverar KRAV-märkt frukost
  • Certifierat enligt ISO 14000
  • Badrumsprodukter som är miljömärkta med Svanen och NATURE-certifierade

SAFE HOTEL

Hotel C Stockholm har en hög internationell säkerhetsstandard och är certifierat av Safe Hotels. Vår ambition är att göra din vistelse hos oss så säker som möjligt. Eftersom säkerhetsarbetet är en kontinuerlig process, går Safe Hotels Alliance årligen igenom våra säkerhetsrutiner och testar all säkerhetsutrustning. Certifieringens syfte är att stärka hotellets förmåga att skydda sina gäster och gästernas tillhörigheter. Även de ”mjuka” värdena kontrolleras. Uppmärksam personal, service och säkerhet går hand i hand. Samtliga rum har elektroniska dörrlås och titthål. Nattetid är hotellet bemannat med säkerhetsvakt och dagtid finns hotellvärdar på plats. Endast hotellgäster har tillgång till våningsplanen på hotellet tack vare att hissarna är utrustade med kortläsare. Om du tappar ditt nyckelkort, kontakta receptionen så får du ett nytt och det gamla spärras. För mer information besök gärna www.safehotels.com.

MILJÖ

Vi arbetar kontinuerligt med att miljöanpassa vår verksamhet. Därför är Hotel C Stockholm certifierat enligt den nordiska miljömärkningen Svanen. På lång sikt arbetar vi dessutom med det internationella miljöledningssystemet ISO 14001. Svanen (www.svanen.nu) ställer höga krav på miljöanpassning av hela vår verksamhet ur ett livscykelperspektiv. I praktiken innebär det bland annat att:

  • Vi minskar vår användning av rengöringsmedel genom noggrann dosering och tillämpning av nya, kemikaliefria städmetoder. Mer än 95 procent av våra kemikalier är miljömärkta.
  • Vi serverar inte flaskvatten, jätteräkor eller genmodifierade råvaror i vår restaurang Hearts. Allt organiskt avfall sorteras, vilket innebär att vi återvinner cirka 45 ton matavfall som rötas och blir biogas. Det motsvarar cirka 5 000 liter bränsle.
  • Vår ambition är att ständigt öka andelen av ekologiska och närproducerade produkter i vår restaurang. Vår frukostbuffé är certifierad enligt KRAV och innehåller ekologiska produkter, bland annat är kaffet ekologiskt och rättvisemärkt.

 

KONTAKT

Du kan livechatta med oss här på vår webbsida (klicka här för genväg)

Telefon: +46 (0)8 50 56 31 00
E-post: reservations@hotelcstockholm.se
Adress: Vasaplan 4, 111 20 Stockholm, Sweden

 

FÖRETAGSAVTAL

Förutom att du samlar bonuspoäng i Nordic Choice Club, kan du som bor hos oss regelbundet och ofta få rabatt. Vänligen kontakta Försäljningchef Kristofer Skoglund, kristofer.skoglund@hotelcstockholm.se eller ring +46 (0) 709 41 05 79 för mer information.