Boka online - Garanterat bästa pris

Boka

Säkerhet, certifikat och miljö

Vi vill ta hand om dig – och vår omgivning.

Vår säkerhetsstandard håller hög internationell klass. Hissen kan endast användas med nyckelkort, och släckningssystem samt personal- och evakueringsrutiner är alltid högprioritet. Vårt miljöarbete är gediget och långsiktigt. Vi minimerar användningen av kemikalier, och de vi måste använda är i största möjliga mån miljömärkta. Du blir aldrig serverad flaskvatten, jätteräkor, varor med dåligt framställd palmolja eller genmodifierade råvaror i restaurangen. Allt organiskt avfall från köket återvinns och blir till biogas. Några av Nordic C Hotels certifieringar:

  • Certifierade av Safe Hotels Alliance
  • Miljömärkta med Svanen
  • Vi serverar KRAV-märkt frukost
  • Certifierat enligt ISO 14000
  • Certifierat Väl brandskyddat hotell av Brandskyddsföreningen
  • Badrumsprodukter som är miljömärkta med Svanen och NATURE-certifierade

safe hotel

Nordic C Hotel har en hög internationell säkerhetsstandard och är certifierat av Safe Hotels. Vår ambition är att göra din vistelse hos oss så säker som möjligt. Eftersom säkerhetsarbetet är en kontinuerlig process, går Safe Hotels Alliance årligen igenom våra säkerhetsrutiner och testar all säkerhetsutrustning. Certifieringens syfte är att stärka hotellets förmåga att skydda sina gäster och gästernas tillhörigheter. Även de ”mjuka” värdena kontrolleras. Uppmärksam personal, service och säkerhet går hand i hand. Samtliga rum har elektroniska dörrlås och titthål. Nattetid är hotellet bemannat med säkerhetsvakt och dagtid finns hotellvärdar på plats. Endast hotellgäster har tillgång till våningsplanen på hotellet tack vare att hissarna är utrustade med kortläsare. Om du tappar ditt nyckelkort, kontakta receptionen så får du ett nytt och det gamla spärras. För mer information besök gärna www.safehotels.com.

väl brandskyddat hotell

Nordic C Hotel har en mycket hög brandsäkerhet och är klassificerat som “Väl Brandskyddat Hotell” av Svenska Brandskyddsföreningen. Detta innebär bland annat att Nordic C Hotel är utrustat med sprinklers, automatiskt brandlarm, nödbelysning, rök- och värmedetektorer samt en väl inarbetad brandorganisation. Brandsäkerhet i praktiken I varje hotellkorridor finns en noggrant skyltad utrymningsväg samt brandsläckare och larmknappar. För din orientering finns en utrymningsplan i varje rum som visar var närmaste utrymningsväg finns. Om en brand skulle uppstå, kommer alarm att utlösas inom några sekunder. Upptäcker du en brand eller rökutveckling, tryck omedelbart på larmknappen. Om brandlarmet utlöses, kommer du att höra en mycket stark ringsignal. Den kan inte misstas med något annat ljud. I alla publika utrymmen kommer även en röst att tala om att du ska bege dig mot närmaste nödutgång. Alla nödutgångar leder till samlingsplatsen vid Arlanda Express-terminalen, cirka 20 meter från hotellentrén. För mer information, läs broschyren Hotel Safety som finns i ditt hotellrum.

Miljö

Vi arbetar kontinuerligt med att miljöanpassa vår verksamhet. Därför är Nordic C Hotel certifierat enligt den nordiska miljömärkningen Svanen. På lång sikt arbetar vi dessutom med det internationella miljöledningssystemet ISO 14001. Svanen (www.svanen.nu) ställer höga krav på miljöanpassning av hela vår verksamhet ur ett livscykelperspektiv. I praktiken innebär det bland annat att:

  • Vi minskar vår användning av rengöringsmedel genom noggrann dosering och tillämpning av nya, kemikaliefria städmetoder. Mer än 95 procent av våra kemikalier är miljömärkta.
  • Vi serverar inte flaskvatten, jätteräkor eller genmodifierade råvaror i vår restaurang Hearts. Allt organiskt avfall sorteras, vilket innebär att vi återvinner cirka 45 ton matavfall som rötas och blir biogas. Det motsvarar cirka 5 000 liter bränsle.
  • Vår ambition är att ständigt öka andelen av ekologiska och närproducerade produkter i vår restaurang. Vår frukostbuffé är certifierad enligt KRAV och innehåller ekologiska produkter, bland annat är kaffet ekologiskt och rättvisemärkt.