Om oss

VÄLKOMMEN HEM

till Hotel C Stockholm, en del av Nordic Choice Hotels, som ger dig ditt centrala hotellrum i Stockholm.
Vi vill tillsammans med dig och våra fyra värdeord Tryggt, Personligt, Enkelt och Stockholm skapa fina stockholmsminnen. Med hjärtat mitt i huvudstaden och med närhet till precis allt finns det mängder av sätt att skapa minnen på. Shopping, sevärdheter, souvenirer, historia, kungligheter och det vi stockholmare älskar mest – fika! Allt finns utanför vår dörr som vi håller öppen för dig 24 timmar om dygnet. I våra 367 rökfria hotellrum med väl genomtänkta och utvalda material, färger och inredning sover du skönt natten lång och vaknar upp till en gedigen frukostbuffé med ett utbud som passar de flesta. Det spelar ingen roll hur du planerar att ta dig till Stockholm eftersom all kommunikation ligger hotellet nära till hands och tar dig fram till oss på ett enkelt sätt. Självklart rekommenderar vi tåget för miljöns skull. Kommer du från Arlanda Flygplats så tar Arlanda Express dig 18 minuter och sedan är det endast 30 meter till oss.
Hos oss kan du som gäst nyttja vårt dygnet runt-öppna gym med ny utrustning i form av bland annat löpband, rodd, cykel och fria vikter. Vill man ta sig ut i naturen så finns fina joggingstråk längst vattnet bara kvarteret från hotellet.

 

Parkering

Vi har ett fåtal parkeringsplatser att förboka, Boka din parkering här. Om vårt garage är fullt har vi tips på andra garage i vår närhet.

RESTAURANG SWEDE HOLLOW

Salt, syra och riktigt socker i kombination med fantastiska råvaror är vår definition av Svensk Komfort. Genom modern teknik och respekt för historien vill vi fånga din kärlek för vår matlagning.
Vi valde bort Poke bowls och skapade istället Retroskålar med husmanskost.
Här utlovar vi traditionella smaker med känslan av hemlagad mat. Vi strävar efter att ta tillvara på hela råvaran och kallar det No Waste – Great taste.
En stor favorit på menyn är våra hemlagade köttbullar som serveras på ett traditionellt sätt med potatismos, pressgurka & lingon. Enkelt och otroligt gott. Här hittar du även stans bästa schnitzel med confiterad potatis och sardellsmör. Och när du tror att du är klar så har du ändå det absolut bästa kvar; fattiga riddare med smak av pepparkaka. Allt är förlåtet.

 

JUKKASJÄRVI STARTS HERE

Hemma hos oss upplever du inte bara storstadspulsen, här har du även chans att få ta del av den norrländska kylan och en liten del av Torne Älv i Jukkasjärvi. Tack vare ett unikt samarbete med ICEHOTEL i Jukkasjärvi har vi Stockholms coolaste bar som håller -5°C året om. ICEBAR by ICEHOTEL STOCKHOLM serverar drinkarna i isglas och hela baren är en storytelling gjord av 40 ton is hämtad direkt från Torne Älv.

 

STOCKHOLM INFORMATION DESK – Tillfälligt stängd

I Stockholm finns alltid något att göra och ofta har du redan planerat din vistelse in i detalj.
Om du vill försäkra dig om att du inte missat något eller behöver fylla oplanerad tid med nya idéer så finns Stockholm information desk för dig, vår egna lilla turistbyrå med all information du kan tänkas behöva inför ditt besök i vår stad. Vi hjälper dig med personligt anpassade äventyr, ger dig guidade turer av vår Stockholmsexpert Anna och allt annat du kan tänkas behöva hjälp med. Godaste glassen? Bästa lekplatsen? Hetaste nattklubben? Vi har svaret till dig vare sig det är före, under eller efter ditt besök.

 

SÄKERHET, CERTIFIKAT OCH MILJÖ

Vi vill inte bara ta hand om dig utan även om vår omgivning.
Vår säkerhetsstandard håller hög internationell klass. Hissen kan endast användas med nyckelkort. Brand och rutiner kring eventuell evakuering är alltid hög prioritet. Vårt miljöarbete är gediget och långsiktigt. Vi minimerar användningen av kemikalier, och de vi måste använda är i största möjliga mån miljömärkta. Du blir aldrig serverad vatten på plastflaska, jätteräkor, varor med dåligt framställd palmolja eller genmodifierade råvaror i restaurangen. Allt organiskt avfall från köket återvinns och blir till biogas.
Några av Hotel C Stockholms certifieringar:
Vi serverar KRAV-märkt frukost07
Certifierat enligt ISO 14001
Badrumsprodukter som är NATURE-certifierade

 

C SOM I SÄKERT

Hotel C Stockholm har en hög säkerhetsstandard och arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor som en del av vardagen. Vår ambition är att göra din vistelse hos oss så säker som möjligt. Eftersom säkerhetsarbetet är en kontinuerlig process, går vi årligen igenom våra säkerhetsrutiner och testar all säkerhetsutrustning. Syftet är att stärka hotellets förmåga att skydda sina gäster och gästernas tillhörigheter. Även de mjuka värdena kontrolleras. Uppmärksam personal, service och säkerhet går hand i hand. Samtliga rum har elektroniska dörrlås och titthål. Nattetid är hotellet bemannat med säkerhetsvakt och du kommer endast in med nyckelkort, dagtid finns hotellvärdar på plats. Endast hotellgäster har tillgång till våningsplanen på hotellet tack vare att hissarna är utrustade med kortläsare. Om du tappar ditt nyckelkort, kontakta receptionen så får du ett nytt och det gamla spärras.

 

kamerabevakning

Hotel C Stockholm har kamerabevakning av vissa platser där många människor passerar, till exempel reception, entréer och trapphus. Ändamålet med kamerabevakningen är att kunna förebygga och utreda brott och begränsa verkningarna av eventuella olyckor. Kamerorna finns för att skapa ökad trygghet och säkerhet för gäster, personal och verksamhet och används endast för dessa ändamål.

Vid en intresseavvägning har vi kommit fram till att intresset av att förebygga och utreda brott väger tyngre än enskildas intresse av skydd för den personliga integriteten (dataskyddsförordningen artikel 6.1 f).

Materialet från kamerabevakningen omfattas av sekretess och lämnas endast ut till Polisen för utredning av brott. Kamerautrustningen och materialet skyddas av ett starkt fysiskt och tekniskt skydd och endast ett fåtal personer har tillgång till materialet. Enligt principen om lagringsminimering raderas materialet efter 30 dagar.

Om du har frågor om kamerabevakningen kan du vända dig till vår General Manager Elin Roquet,
Du har även möjlighet att lämna in klagomål hos Datainspektionen: www.datainspektionen.se

 

MILJÖ

Vi arbetar kontinuerligt med att miljöanpassa vår verksamhet. På lång sikt arbetar vi med det internationella miljöledningssystemet ISO 14001.
Vår ambition är att ständigt öka andelen av ekologiska och närproducerade produkter i vår restaurang. Vår frukostbuffé är certifierad enligt KRAV och innehåller ekologiska produkter, bland annat är kaffet ekologiskt och rättvisemärkt.

 

KONTAKT

Signa upp er och ta del av vårt nyhetsbrev för att få erbjudanden och information om vad som händer hos oss.
Följ oss gärna på våra kanaler i sociala medier Instagram & Facebook;
Hotell & Restaurang: hotelcstockholm
ICEBAR: icebarstockholm
Ring oss på telefon: +46 (0)8 50 56 31 00
Maila oss på e-post: reception@hotelcstockholm.se
Hälsa på oss på adress: Vasaplan 4, 111 20 Stockholm, Sweden

 

FÖRETAGSAVTAL

Förutom att samla bonuspoäng i Nordic Choice Club, kan du som regelbundet bor hos oss få rabatt. Våra säljare hjälper er gärna med det!

 

HISTORIEN OM C

Hotel C Stockholm drivs och ägs av Nordic Hotels & Resorts AB som är en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group.
Läs mer om vår händelserika resa och våra namnbyten här!