Om oss

VÄLKOMMEN HEM

till Hotel C Stockholm, en del av Nordic Choice Hotels, som ger dig ditt centrala hotellrum i Stockholm.
Vi vill tillsammans med dig och våra 4 värdeord Tryggt, Personligt, Enkelt och Stockholm skapa fina stockholmsminnen. Med hjärtat mitt i huvudstaden och med närhet till precis allt finns det mängder av sätt att skapa minnen på. Shopping, sevärdheter, souvenirer, historia, kungligheter och det vi stockholmare älskar mest – Fika! Allt finns utanför vår dörr som vi håller öppen för dig 24 timmar om dygnet. I våra 367 rökfria hotellrum med väl genomtänkta och utvalda material, färger och inredning sover du som en kung natten lång och vaknar upp till en gedigen frukostbuffé med ett utbud som passar de flesta.
Det spelar ingen roll hur du planerar att ta dig till Stockholm eftersom all kommunikation ligger hotellet nära till hands och tar dig fram till oss på ett enkelt sätt. Självklart rekommenderar vi tåget för miljöns skull. Kommer du från Arlanda Flygplats så tar Arlanda Express dig till oss på 20 minuter och 40 meter. Hos oss kan du som gäst nyttja vårt dygnet runt-öppna gym med ny utrustning i form av bland annat löpband, rodd, cykel och fria vikter. Vill man ta sig ut i naturen så finns fina joggingstråk längst vattnet bara kvarteret från hotellet.

 

RESTAURANG SWEDE HOLLOW – A New place to call home

Salt, syra och riktigt socker i kombination med fantastiska råvaror är vår definition av Svensk Komfort. Genom modern teknik och respekt för historien vill vi fånga din kärlek för vår matlagning.
Vi valde bort Poke bowls och skapade istället Retroskålar med husmanskost.
Här utlovar vi traditionella smaker och känsla av hemlagad mat. Hela råvaran tas tillvara och alla våra rotfrukter serveras på tre olika sätt i en och samma servering, vi kallar det No Waste, Great taste.
En stor favorit på menyn är den ångade torsken som serveras med pocherat ägg kvar i sitt skal. Här hittar du även stans bästa tunnbrödsrulle med egenstoppad korv, vispat potatismos och senapscremé. Och när du tror att du är klar så har du ändå det absolut bästa kvar; kvällens paj med kärnmjölksglass. Allt är förlåtet.
Se hela menyn och boka ditt bord redan idag!

 

JUKKASJÄRVI STARTS HERE

Hemma hos oss upplever du inte bara storstadspulsen, här har du även chans att få ta del av den norrländska kylan och en liten del av Torne Älv i Jukkasjärvi. Tack vare ett unikt samarbete med ICEHOTEL i Jukkasjärvi har vi Stockholms coolaste bar som håller -5°C året om. ICEBAR by ICEHOTEL STOCKHOLM serverar drinkarna i isglas och hela baren är en storytelling gjord av 40 ton is hämtad direkt från Torne Älv.

 

STOCKHOLM INFORMATION DESK

I Stockholm finns alltid något att göra och ofta har du redan planerat din vistelse in i detalj.
Om du vill försäkra dig om att du inte missat något eller behöver fylla oplanerad tid med nya idéer så finns Stockholm info Desk för dig, vår egna lilla turistbyrå med all information du kan tänkas behöva inför ditt besök i vår stad. Vi hjälper dig med personligt anpassade äventyr, ger dig guidade turer av vår Stockholmsexpert Anna Holmberg och allt annat du kan tänkas behöva hjälp med. Godaste glassen? Bästa lekplatsen? Hetaste nattklubben? Hör av dig till Catharina som har svaret till dig vare sig det är före, under eller efter ditt besök.

 

SÄKERHET, CERTIFIKAT OCH MILJÖ

Vi vill inte bara ta hand om dig utan även om vår omgivning.
Vår säkerhetsstandard håller hög internationell klass. Hissen kan endast användas med nyckelkort. Brand och rutiner kring eventuell evakuering är alltid hög prioritet. Vårt miljöarbete är gediget och långsiktigt. Vi minimerar användningen av kemikalier, och de vi måste använda är i största möjliga mån miljömärkta. Du blir aldrig serverad flaskvatten, jätteräkor, varor med dåligt framställd palmolja eller genmodifierade råvaror i restaurangen. Allt organiskt avfall från köket återvinns och blir till biogas.
Några av Hotel C Stockholms certifieringar:
Miljömärkta med Svanen
Vi serverar KRAV-märkt frukost07
Certifierat enligt ISO 140000
Badrumsprodukter som är miljömärkta med Svanen och NATURE-certifierade

 

C SOM I SÄKERT

Hotel C Stockholm har en hög säkerhetsstandard och arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor som en del av vardagen. Vår ambition är att göra din vistelse hos oss så säker som möjligt. Eftersom säkerhetsarbetet är en kontinuerlig process, går vi årligen igenom våra säkerhetsrutiner och testar all säkerhetsutrustning. Syftet är att stärka hotellets förmåga att skydda sina gäster och gästernas tillhörigheter. Även de ”mjuka” värdena kontrolleras. Uppmärksam personal, service och säkerhet går hand i hand. Samtliga rum har elektroniska dörrlås och titthål. Nattetid är hotellet bemannat med säkerhetsvakt och dagtid finns hotellvärdar på plats. Endast hotellgäster har tillgång till våningsplanen på hotellet tack vare att hissarna är utrustade med kortläsare. Om du tappar ditt nyckelkort, kontakta receptionen så får du ett nytt och det gamla spärras.

MILJÖ

Vi arbetar kontinuerligt med att miljöanpassa vår verksamhet. Därför är Hotel C Stockholm certifierat enligt den nordiska miljömärkningen Svanen. På lång sikt arbetar vi dessutom med det internationella miljöledningssystemet ISO 14001. Svanen (www.svanen.nu) ställer höga krav på miljöanpassning av hela vår verksamhet ur ett livscykelperspektiv. I praktiken innebär det bland annat att:
Vi minskar vår användning av rengöringsmedel genom noggrann dosering och tillämpning av nya, kemikaliefria städmetoder. Mer än 95 procent av våra kemikalier är miljömärkta.
Vi serverar inte flaskvatten, jätteräkor eller genmodifierade råvaror i vår restaurang. Allt organiskt avfall sorteras, vilket innebär att vi återvinner cirka 45 ton matavfall som rötas och blir biogas. Det motsvarar cirka 5 000 liter bränsle.
Vår ambition är att ständigt öka andelen av ekologiska och närproducerade produkter i vår restaurang. Vår frukostbuffé är certifierad enligt KRAV och innehåller ekologiska produkter, bland annat är kaffet ekologiskt och rättvisemärkt.

 

KONTAKT

Signa upp er och ta del av vårt nyhetsbrev för att få erbjudanden och information om vad som händer hos oss.
Följ oss gärna på våra kanaler i sociala medier Instagram & Facebook;
Hotell: hotelcstockholm
Restaurang: swedehollow_sthlm
ICEBAR: icebarstockholm
Livechatta med oss direkt på vår webbsida
Ring oss på telefon: +46 (0)8 50 56 31 00
Maila oss på e-post: reception@hotelcstockholm.se
Hälsa på oss på adress: Vasaplan 4, 111 20 Stockholm, Sweden

 

FÖRETAGSAVTAL

Förutom att samla bonuspoäng i Nordic Choice Club, kan du som regelbundet bor hos oss få rabatt. Vår Marknad & försäljningschef Kristofer Skoglund hjälper er gärna med det och nås på:
kristofer.skoglund@hotelcstockholm.se
M +46 (0) 709 41 05 79

 

HISTORIEN OM C

Hotel C Stockholm drivs och ägs av Nordic Hotels & Resorts AB som är en del av Petter Stordalens Strawberry Hospitality Group.
Läs mer om vår händelserika resa och våra namnbyten här!