TALES OF A FROZEN CITY

Vi har alla någon gång tjuvkikat in genom en främlings fönster så diskret vi bara kan. Tales of a Frozen City bjuder in dig att göra samma sak, fast helt utan skämskudde! Här kan du kika in i individuella berättelser som möts i en frostig stadsmiljö. Välkommen till den 22:a upplagan av ICEBAR Stockholm by ICEHOTEL – Välkommen till Tales of a Frozen City!

Design av Luc Voisin och Mathieu


Book

UPPLEVELSEN

ICEBAR Stockholm är byggd av is – och glaset du får din drink i är också gjort av is. Baren har en jämn temperatur på -5°C (23°F) och har plats för upp till 60 personer. Din entréavgift inkluderar en drink och ett besök på upp till 45 minuter. Barn är välkomna, och serveras i så fall en färgglad alkoholfri drink. Alla besökare lånar en termo-cape och ett par handskar för att hålla sig varma och för att isen ska skyddas från deras kroppsvärme. Ett besök i ICEBAR Stockholm är inte bara ett besök i en bar i centrala Stockholm – det är en blixtvisit i norra Sveriges polarmagi och en helt unik upplevelse. När du kommer in möts du av kall och krispig luft, en vacker, konstnärligt utformad och unik interiör samt ett minne för livet.


Book

ICEBAR OCH MIDDAG

Välkommen till en delikat kväll innehållandes iskalla drinkar och en varm bit mat. Ta med familjen, vännerna, kollegor eller kanske bara en ny bekantskap och njut av en kontrasternas kväll! Ni börjar med en cocktail och iskonst i -5°C (23°F) i Stockholms coolaste bar, ICEBAR Stockholm. Efter 45 minuter är det dags att hugga in på maten i restaurang Swede Hollow.


Book

ISSKULPTERING

Samla en grupp vänner eller kollegor och släpp ut din inre konstnär! Den här aktiviteten utförs med isblock från Torneälven under ledning av en erfaren isskulptör.

Isskulpteringen äger rum på Hotel C Stockholms terrass och tar 45–60 minuter. 10–50 personer arbetar i lag om två, och målet är att skapa ett konstverk av is. Ett lag utses till vinnare, och därefter avslutar vi med att skåla för vinnarna i ICEBAR Stockholm.

HISTORIAN BAKOM ICEBAR

ICEBAR Stockholm by ICEHOTEL är världens första permanenta isbar som rivs och byggs om varje år – alltid med ett nytt tema. Interiören är skulpterad av 40 ton naturis från Torneälven av isskulptörer från ICEHOTEL. ICEBAR har varit en populär attraktion i Stockholm sedan öppnandet 2002, hos både turister och stockholmare som vill ha en försmak av arktisk kyla i centrala Stockholm.

OM ICEHOTEL

ICEBAR Stockholm byggs om varje år av skickliga iskonstnärer från ICEHOTEL - ett världsberömt hotel och en konstutställning av is och snö. Sedan 1989 återföds ishotellet varje vinter i en ny form, i den svenska byn Jukkasjärvi 200 km norr om polcirkeln. I centrum för aktiviteterna vid ICEHOTEL står Torneälven, konst och skapandet av livsberikande stunder.

PRESENTKORT ICEBAR

En present som sällan slår fel! Skäm bort dina kollegor eller nära och kära genom att köpa ett presentkort till ICEBAR. Presentkortet kan även användas på Hotel C Stockholm. Kanske en rolig fredagskväll eller en hel hotellupplevelse med ett besök på ICEBAR med middag inkluderat. Valet är ditt!