SÄKERHET, CERTIFIKAT OCH MILJÖ

Vi vill inte bara ta hand om dig utan även om vår omgivning.

Vår säkerhetsstandard håller hög internationell klass. Vi tar våra gästers säkerhet på största allvar och följer lagen om GDPR. Som ett led i vårt säkerhetsarbete tar vi inte emot gäster, som inte är inbokade, på rummet efter kl. 22. Du måste vara minst 18 år för att boka rum hos oss. Hissen kan endast användas med nyckelkort. Information om vår brandsäkerhet finns på varje hotellrum. Brand och rutiner kring eventuell evakuering är alltid hög prioritet. Vårt miljöarbete är gediget och långsiktigt. Vi minimerar användningen av kemikalier, och de vi måste använda är i största möjliga mån miljömärkta. Du blir aldrig serverad vatten på plastflaska, jätteräkor, varor med dåligt framställd palmolja eller genmodifierade råvaror i restaurangen. Allt organiskt avfall från köket återvinns och blir till biogas.

Några av Hotel C Stockholms certifieringar:
Vi serverar KRAV-märkt frukost07
Certifierat enligt ISO 14001
Badrumsprodukter som är NATURE-certifierade

 

C SOM I SÄKERT

 

Hotel C Stockholm har en hög säkerhetsstandard och arbetar proaktivt med säkerhetsfrågor som en del av vardagen. Vår ambition är att göra din vistelse hos oss så säker som möjligt. Eftersom säkerhetsarbetet är en kontinuerlig process, går vi årligen igenom våra säkerhetsrutiner och testar all säkerhetsutrustning. Syftet är att stärka hotellets förmåga att skydda sina gäster och gästernas tillhörigheter. Även de mjuka värdena kontrolleras. Uppmärksam personal, service och säkerhet går hand i hand. Samtliga rum har elektroniska dörrlås och titthål. Nattetid är hotellet bemannat med säkerhetsvakt och du kommer endast in med nyckelkort, dagtid finns hotellvärdar på plats. Endast hotellgäster har tillgång till våningsplanen på hotellet tack vare att hissarna är utrustade med kortläsare. Om du tappar ditt nyckelkort, kontakta receptionen så får du ett nytt och det gamla spärras.

 

kamerabevakning

 

Hotel C Stockholm har kamerabevakning av vissa platser där många människor passerar, till exempel reception, entréer och trapphus. Ändamålet med kamerabevakningen är att kunna förebygga och utreda brott och begränsa verkningarna av eventuella olyckor. Kamerorna finns för att skapa ökad trygghet och säkerhet för gäster, personal och verksamhet och används endast för dessa ändamål.

Vid en intresseavvägning har vi kommit fram till att intresset av att förebygga och utreda brott väger tyngre än enskildas intresse av skydd för den personliga integriteten (dataskyddsförordningen artikel 6.1 f).

Materialet från kamerabevakningen omfattas av sekretess och lämnas endast ut till Polisen för utredning av brott. Kamerautrustningen och materialet skyddas av ett starkt fysiskt och tekniskt skydd och endast ett fåtal personer har tillgång till materialet. Enligt principen om lagringsminimering raderas materialet efter 30 dagar.

Om du har frågor om kamerabevakningen kan du vända dig till vår General Manager Elin Roquet,
Du har även möjlighet att lämna in klagomål hos Datainspektionen: www.datainspektionen.se

 

MILJÖ

 

Vi arbetar kontinuerligt med att miljöanpassa vår verksamhet. På lång sikt arbetar vi med det internationella miljöledningssystemet ISO 14001.
Vår ambition är att ständigt öka andelen av ekologiska och närproducerade produkter i vår restaurang. Vår frukostbuffé är certifierad enligt KRAV och innehåller ekologiska produkter, bland annat är kaffet ekologiskt och rättvisemärkt.