Restaurang Swede Hollow

På Swede Hollow värnar vi om den svenska matkulturen och serverar vår egen tolkning av svenska smaker. Vi vill att ni ska få en unik smakupplevelse och känslan av Swedish Comfort Food som enligt vår mening är en harmoni av salt, sött och surt. Restaurangens interiör är inspirerad av det svenska folkhemmet under 50-70 talet med kända svenska designers verk på våra väggar, i baren och på vårt porslin.

Tillsvidare håller restauragen stängt och vi hänvisar till restaurang LYKKE på Nordic Light Hotel mitt emot oss.

 

LOBBYBAR

Torsdag – Lördag: 16.00 – 22.00

Swede Hollow Hotel C Stockholm

Swede Hollow är vår restaurang som hyllar den svenska matkulturen och svenska smaker. Den utsökta skandinaviska smakpaletten utgörs av det perfekta giftermålet mellan salt, sött och surt – något som våra erfarna kockar bemästrar till fullo! Konceptet kallar vi Scandinavian comfort food.

Restaurangens inredning har hämtat inspiration från det svenska folkhemmet under 50-70-talet med kända svenska designers verk på våra väggar, i baren och på vårt porslin. Vi har öppet måndag – söndag med lunchservering varje vardag. På lördagar kan du avnjuta lunch hela dagen ända fram till middagstid!

På menyn

På menyn står klassiska svenska rätter som gubbröra och vedeldad röding. Vegetariska alternativ som kålpudding med lingon och grönsakssky finns att beställa. Ta in en brödkorg och sallad med grönt från hotellets trädgård, för att sedan runda av med desserter som ljuva, hemlagade chokladtryfflar. Perfekt för en lunch i Stockholm city!

För att värna om såväl dina smaklökar som miljön har vi infört konceptet Zero Waste & Great Taste. Vi vill dra vårt strå till stacken genom att kasta så lite som möjligt. 1 kg matspill motsvarar 4,83 kg koldioxid! Därför använder vi hela grönsaken i möjligaste mån. Genom att borsta rotfrukter kan även skalet tas med och bidrar även till en förhöjd smakupplevelse. Blast och skal förvandlas från svinn till delikatess genom att picklas, friteras eller torkas. De kan även användas som råvara för fonder och buljonger.

ICEBAR Stockholm

Hotel C är värt ett besök i sig. Beläget ett stenkast från Stockholms Central kan du ta in på något av de 367 rummen eller uppleva arktisk kyla i vår isbar! Baren är ett samarbete med världsberömda ICEHOTEL i Jukkasjärvi och består av 40 ton is från Torneälven. Du dricker drinkarna i isglas och andas in den uppfriskande luften – här är det alltid -5 grader.

Varmt välkommen till Swede Hollow – din lunchrestaurang i Stockholm i den gröna dalen. Vi ser fram emot ditt besök!