Alla våra namn

Sedan grundandet 2001 har Hotel C Stockholm bjudit sina gäster på upplevelser utöver det vanliga. Under sin 17-åriga historia har hotellet varit med om många intressanta händelser.

Allt började med att Ejnar Söder och hans kompanjon Hans Mellström år 1998 fick uppdraget att starta två nya storhotell i Stockholm. Ett av dessa kallades Nordic Sea och skulle ligga i Norrmalms gamla polishus på Vasagatan utanför centralen. Systerhotellet skulle ligga tvärs över gatan i Vasahuset och fick namnet Nordic Light.

Den spektakulära nyheten som presenterades för Stockholmarna vid öppningen av Nordic Sea var Isbaren, den första permanenta i hela världen. I samarbete med Ishotellet i Jukkasjärvi byggde man en bar som helt konstruerades av isblock utskurna ur Torne älv. Isbaren är idag en av Stockholms mest välbesökta turistattraktioner med över 100 000 besökare som varje år kommer för att beskåda de vackra utställningarna av is.

I juni år 2009 blev hotellet en del av kedjan Nordic Choice Hotels som ägs av den kända hotellmagnaten Petter Stordalen. Nordic Choice Hotels är Nordens största hotellkedja med 14 000 anställda och 190 hotell.

I mars 2013 bytte hotellet namn till Nordic C Hotel inför den kommande renoveringen av gemensamhetsytorna. År 2014 renoverades Nordic C Hotel och restaurang Hearts öppnades. Arkitekten Alexander Lervik stod bakom designen av interiören som påbörjade Nordic C Hotels resa mot att bli ett riktigt Stockholmshotell. Designen – som är den hotellet har idag – skulle spegla olika delar av Stockholms stad: innanför entrén så möts du av lobbyn som inspirerats av den magnifika Gyllene Salen i Stockholms Stadshus. Frukostmatsalen har en tydlig koppling till en äkta Stockholmsk saluhall. På rummen finns fotokonst av de kända Stockholmsfotograferna Gunnar Smolianski, Björn Dawidsson, Bruno Ehrs och Hans Hammarskiöld från Petter Stordalens konstsamling.

Under de senaste åren har vår passion varit att ge våra gäster den bästa Stockholmsupplevelsen som går att få. Stockholm Information Desk i lobbyn är er personliga guide till Stockholm, där ni får tips om det senaste som händer i staden (tillfälligt stängd). I vår lobbyshop har vi olika produkter från ett urval av Stockholmsdesigners, för att ge våra gäster en möjlighet att ta med ett extra Stockholmsminne. Våra receptionister delar gärna med sig av sina personliga favorittips från Stockholm.

Kronan på vårt Stockholmsverk blev namnbytet till Hotel C Stockholm! Vårt nuvarande namn invigdes under början av 2017 och blev en symbol för hotellets omvandling.

Vi välkomnar er till vår stad, vårt hotell och en fantastisk upplevelse.

  • Hotel location
  • Airport
  • Train station
  • Parking
  • Landmarks
  • Hotspots