AW i Stockholm

“Min passion ligger i mat och dryck som är småskaligt producerat med så liten miljöpåverkan som möjligt . Att få jobba inom hotell & restaurang och ha möjligheten att guida människor till att unna sig lite vardagslyx är som den lilla extra smörklicken på den kokta färskpotatisen och en av dom största anledningarna till att jag valde att utbilda mig som sommelier. Nu vill jag ta med er på en tur i Stockholm. Följ med på mina AW-tips så ses vi i vinvimlet!”

Ett glas

Vid lunchtid tar jag en promenad på Djurgården och stannar till vid Spritmuseums brygga. Det bästa med Spritmuseum är fokuset på det svenska hantverket av drycker och jag önskar att fler ställen kunde lyfta de svenska dryckesproducenterna och den svenska dryckeskulturen på samma sätt. Om man har en stund över kan jag även rekommendera en sväng in i någon utställningarna.
Åk till Spritmuseum: Ta spårvagn 7 från Stockholm City till Liljevalchs på Djurgården och sedan en kort promenad.

 

Två glas

Under eftermiddagen tar jag ett glas smörig vit Bourgogne eller bubblande naturligt mousserande på Vinverket. Den charmiga och glädjespridande personalen får det lilla krypinet i väggen att kännas som ett hembesök hos en nära vän man inte träffat på flera år.
Åk till Vinverket: Ta antingen pendeltåget eller tunnelbanans gröna linje till Odenplan och sedan en kort promenad längs Norrtullsgatan till nummer 24.

 

Tre glas

När kvällskylan tar över är Tjoget nästa destination. Baren som aldrig sviker, med industriell inredning, bartenderns pricksäkra smaklökar och väl utvalda musik. Här finns en cocktailbar, en vinbar och ett ölcafé. Min favoritplats är vinbaren där de alltid har något nytt spännande på glas att erbjuda.
Åk till Tjoget: Ta röda linjen söderut och kliv av i Hornstull.

  • Hotel location
  • Airport
  • Train station
  • Parking
  • Landmarks
  • Hotspots