Konst på Hotel C Stockholm: Välkommen till C Art

Hotel C Stockholm har ett stort engagemang för Stockholms kulturliv och samarbetar ofta med olika aktörer för att skapa intressanta evenemang och vernissage för hotellets besökare. En av de återkommande tillställningarna på hotellet är C Art. Det är en vernissageserie i samarbete med olika Stockholmskonstnärer som startade 2017. Sedan dess har en fantastisk samling av mer och mindre kända konstnärer, skulptörer och fotografer ställt ut sina verk hos oss – bland annat Lo Hertzman-Ericsons personliga fotografier av kända stockholmare, Jane Barks livfulla illustrationer och Anna Wallander, Sissel Wibom och Eva Berglunds utforskande konstverk i keramik. C Art fortsätter under 2020 med flera namn som vi är glada att få dela med oss av. Besök gärna Hotel C Stockholms Facebooksida där vi bjuder in till våra vernissage.

C Art presenterar:

Jane Barks bästa bilder Från 1950-talet och framåt

Jane Bark är en av Sveriges mest framstående illustratörer genom tiderna. Nu visar vi några av hennes mest älskade och populära illustrationer ur MoGA:s samling Jane Bark Collection. Jane Barks fantastiska tecknarkarriär spänner över femtio år; från 1950-talets boksomslag, 60-talets modeteckningar från Paris, 70-talets affischer för klädföretaget Wahls och novellillustrationer i tidningen Femina, till reklam under 1980- och 90-talen. Under 2000-talet tecknade Jane hundratals veckovisa porträtt av kända svenskar i tidningen Fokus.
Vernissagen har redan ägt rum, men utställningen hänger uppe till 15 juni 2020.

C Art presenterar:

Början… av Ilona Marshall

Ilona är uppvuxen i Stockholm och bor i Gamla stan. Mycket av sin inspiration hämtar hon från sin far Lionel Marshall som var jazzmusiker och kom till Sverige på 60-talet. Ilona lärde sig tidigt att våga experimentera och göra saker på sitt eget sätt. Detta ser man i hennes fantastiska konstverk som hon nu presenterar på Hotel C Stockholm.
Vernissagen har redan ägt rum.

C ART PRESENTERAR:

FOTOGRAF LO HERTZMAN-ERICSON

 

Lo Hertzman-Ericson är född 1933 och växte upp i Saltsjöbaden
dit han nu har återvänt efter många år på Österlen.

Han har arbetat som fotograf i hela sitt liv och då bland annat med vecko- och dagspress. Lo är känd för sina fantastiska porträtt av svenska samt internationella stjärnor som han har porträtterat. Under en kväll har C-art fått äran att presentera Lo´s unika porträttsamling.

Vernissagen har redan ägt rum

C ART PRESENTERAR:

Skylines av ANNA HERTZMAN-ERICSON

Vi är stolta att presentera Anna Hertzman-Ericson. Född strax utanför Stockholm i Saltsjöbaden där hon växte upp i en konstnärsfamilj. Barndomen präglades av konstnärerna Edvin Öhrström, X-et, Maja Casparson med flera, vilket fick Anna intresserad utav konst. I sin ateljé på Södermalm målar Anna vackra motiv som föds från hennes inre värld.

Vernissagen har redan ägt rum.

C ART tillsammans med föreningen jag presenterar:

Porträtten som aldrig blev målade av Elisabeth Ohlsson Wallin & Funktionsvariationer nu och DÅ

 

I samarbete med föreningen JAG har vi nu en mycket speciell och kraftfull utställning på vår konferensvåning.
Elva medlemmar i föreningen gör konst utifrån sina egna individuella förutsättningar. Att uttrycka sig i konst med en eller flera funktionsnedsättningar skapar olika utmaningar, nya möjligheter, unika uttryckssätt, en personlig stil och ett nytt språk och en förståelse vi tidigare kanske inte haft.

Vernissagen har redan ägt rum.

C ART PRESENTERAR:

Earthly delights av ZAS

 

Och denna gång skiljer sig utställningen en aning från tidigare event. Vi är stolta att presentera dessa fantastiska keramiska verk skapade av konstnärskonstellationen ZAS.

ZAS består av skulptören Eva Ziggy Berglund, skådespelaren Anna Wallander och målaren Sissel Wibom. Kollektionens namn ”Earthly Delights” refererar till Hieronymus Boschs sengotiska verk i tre delar; Lustarnas trädgård som skrämde och fascinerade oss som barn. Namnet syftar också till materialet, leran, det jordiska och glädjen i själva skapandet. Arbetet med kollektionen har varit ett kollektivt utforskande som kan beskrivas snarlikt en stafett där en av konstnärerna slutfört vad någon annan påbörjat.

“Istället för att sitta var och en för sig själv så upptäckte vi glädjen i att skapa sida vid sida och arbeta med varandras idéer. Vi fortsatte med det och delade berättelserna som växte fram i våra händer. Och resultatet blev slutligen Earthly Delights”

Utställningen har redan ägt rum.

C ART PRESENTERAR:

KONKRet måleri av susanne beckman

 

Äntligen är det dags för ytterligare en kväll med C-ART! Den här gången har vi äran att anordna ett vernissage med fantastiska konstnären & scenografen Susanne Beckman.

Susanne är född på Lidingö 1944 och utbildade sig i Grafisk Design och Mönsterdesign på Anders Beckmans skola mellan 1963-1966. År 1983 höll hon sin debututställning på Mjellby Konstgård i Halmstad, och fyra år senare på Galerie Bleue, Stockholm. Därefter har hon ställt ut i Sverige, Norge, Tyskland och i Paris. Susanne har också gjort konstnärliga utsmyckningar för offentliga miljöer och blivit konstnärsporträtterad i Sveriges Television.

Utställningen har redan ägt rum

C ART PRESENTERAR:

a series of stockholm sights av lina nordin

 

Välkomna till ännu en fantastisk kväll och vårt koncept C-ART! Detta vernissage är minst sagt unikt och får inte missas!
Lina Nordin är en illustratör och designer från Stockholm, men numera baserad i Paris. Onsdagen den 23/5 visar vi en serie av hennes unika Stockholmsmotiv i form av tryck, textilier och målningar. Lina kommer även att visa upp den kommande kollektionen för hennes skomärke Deuxième Studios.

Vernissagen har redan ägt rum.

C ART PRESENTERAR:

Stockholm artwork av yngve Eriksson

 

Välkommen till en underbar kväll och vårt koncept C-ART! Denna gång visar konstnär Yngve Eriksson nya Stockholmsmotiv. Yngve arbetar i akvarell och tusch och säljer signerade och numrerade gicléetryck inom glas och ram.

Utställningen har redan ägt rum.

  • Hotel location
  • Airport
  • Train station
  • Parking
  • Landmarks
  • Hotspots