Café med Catharina

“Ett miljöombyte i en stressig vardag kan vara det bästa för att samla ny kraft & energi. Ibland tar jag mig tid och smyger iväg till ett kafé där jag sjunker in i min bubbla och får otroligt mycket gjort. Häng med mig till mina tre favoriter både i Stockholm city men även lite utanför, dock väl värt att ta sig till.”

Catharina, Reception & Conference manager, Hotel C Stockholm

 

 

En kopp

Saturnus café ligger en kvarts promenad från hotellet och är mitt absolut bästa tips! Hit måste folk! Ett livat café där du aldrig känner dig ensam, även om du går hit solo. Jag spenderar gärna min frukosttimme på Saturnus. Med en grym cappuccino och chevrémacka laddar jag batterierna innan jobbdagen drar igång. Någon dag kommer jag sitta kvar även lunch och middag eftersom dom stänger sent nästan alla dagar i veckan.


Två koppar

Kaferang kan du dricka din morgonkaffe, äta din hälsosamma lunch eller ta en AW efter jobbet. Stället är även perfekt för lite miljöombyte om man behöver sitta och jobba en stund. Här finns wifi och eluttag och inredningen är blandad där industriellt material möter trend och natur. Disken är laddad med inbjudande bullar, kakor och smoothies. Ekologiska, gluten- och laktosfria alternativ finns på  menyn.

 

Tre koppar

Är det något kafé man absolut inte får missa under sin vistelse i Stockholm så är det Fru Marias Bak. Sedan öppningen för snart 10 år sedan bakas fortfarande stora delar av både bröd och bullar på deras två första surdegar. Kanelbullarna är Stockholms bästa, både vad gäller smak och storlek. Härifrån går man varken hungrig eller besviken. Atmosfären i både kaféet och på uteserveringen är galet härlig med en retrokänsla där bulldoften möter Maria som alltid är på plats och smyger runt för att höra hur gästerna mår. Ett svårslaget inslag.  För den som vill avnjuta en fräsch lunch eller ett gott glas vin går det också utmärkt. 

Kaféet är beläget i området Långbro söder om Stockholm som också har en underbar park som man kan njuta sin fika i. För att hälsa på Maria tar du pendeln till Älvsjö och därefter buss 163 mot Bredäng. Hoppa av vid Fru Marias väg och låt doften av nybakat ta dig hela vägen fram. 

  • Hotel location
  • Airport
  • Train station
  • Parking
  • Landmarks
  • Hotspots