Stockholms bästa badplatser

I Stockholms stad finns det 31 officiella badstränder. Vår egna innesäljschef och badfantast Karin lever efter devisen ”man ångrar aldrig ett bad”. Här är hennes dopp tre på bästa baden i stan!

 

1. Första favoriten är Mälarhöjdsbadet för den fina stranden, hopptornet och grönskan. Badet har blivit en mötesplats för mig och mina vänner. Under våren/sommaren möts vi här och äter middag tillsammans på en filt, tar ett kvällsdopp och går hem med blött hår och somnar gott för natten. Vardagslyx deluxe!

Åk till Mälarhöjden: Närmaste T-bana är Bredäng (Röd linje mot Norsborg, ca 20 minuters resa från T-Centralen)

Tips: Passa på att ta en fika på Café Lyran.

 

2. Solvarma klippor vid Fredshällsbadet, behöver man säga mer? Nästan mitt inne i stan ligger ett av Stockholms första ”solbad” där det i början av 1900-talet var uppdelat med ett plank för kvinnor och män. Idag är det fritt fram för alla överallt och är en av Stockholms absolut populäraste badplatser. Under sommarmånaderna är badet öppet för allmänheten men resten av året är det reserverat för Fredshälls badklubb som idag har över 800 medlemmar.

Hitta klipporna: Närmaste T-bana är Kristineberg (Grön Linje mot Hässelby Strand, ca 10 minuter från T-Centralen)

Tips: Stanna länge och njut av den otroligt vackra kvällssolen vi ser från klipporna.

 

 

3. Flatenbadet i en av Stockholms renaste sjöar. Vacker orörd natur finns runt sjön och det är ett perfekt ställe för en lugn dag. Badet är tillgänglighetsanpassat med en ramp som leder ner till stranden och vattnet.

Ta dig hit: Närmaste T-bana är Skarpnäck (Grön linje mot Skarpnäck, ca 20 minuter från T-Centralen)

Tips: Njut och ha kul! Vid badplatsen finns boulebanor, beachvolleyplan, och grillplats. En perfekt plats för både dag och kvällshäng med familj och vänner

  • Hotel location
  • Airport
  • Train station
  • Parking
  • Landmarks
  • Hotspots